Simon Mulder

studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Momenteel doceert hij Grieks, Latijn en filosofie op een middelbare school en promoveert hij in de historische taalkunde.
Hij schrijft gedichten, waarbij hij gebruikmaakt van de vaste vorm (rijm en metrum). In zowel gedichten als voordracht streeft hij naar eenheid van vorm en inhoud. Daarnaast legt hij zich toe op de klassieke voordrachtskunst en draagt hij voor uit eigen werk, maar brengt ook klassiekers uit de literatuurgeschiedenis opnieuw tot leven op het podium. Behalve in Nederland trad hij op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal en Rusland.
Hij is oprichter van Stichting Feest der Poëzie (www.feestderpoezie.nl), waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert, van een driedaags festijn rondom de dichters van 1880 tot avonden met muziek, poëzie en theater rondom dichters van nu, maar ook over Fernando Pessoa, Oscar Wilde en anderen.
Tevens verzorgt hij de uitgave van Avantgaerde, een geheel met de hand gezet, gedrukt en gebonden tijdschrift voor de dichtkunst.
Zie ook www.simonmulder.nl.

 


Foto Simon Mulder (c)TinType Studio 2014.